ANUNŢURI

In data de 28-29 septembrie 2012, cu prilejul Zilei Zen pentru educatia nonformala se lanseaza proiectul

IMBRACĂ -TE IN TINEREŢE !

O initiativa a grupului informal „Youth Dreams” reprezentat de Bulai Bianca-Elisabeta, finantat de Comisia Europeana prin programul Tineret in actiune , 1.2 Initiative ale Tinerilor.

Cu acest prilej tinerii voluntari din „Youth Dreams” vor lansa invitatia publica de a descoperi ce inseamna educatia nonformala si vor participa la acest eveniment de lansare a proiectului, povestind despre proiectul lor de initiativa in imagini,prin intermediul metodei photo-voice, organizand atelier de origami, face-painting, modelare baloane, animatie stradala.

Ei vor pregati fotografii care spun povestea lor si prin vocea fotografiei ei spun ce cred, simt şi ce ar trebui făcut în comunitatea lor. Şi pentru a fi sigur că fiecare fotografie este înţeleasă aşa cum doreşte fotograful, lângă fotografie apare povestea, vocea fotografului care spune istoria imaginii surprinse.
Proiectul isi propune sa pregateasca 6 tineri cu si fara dizabilitati intelectuale sa organizeze un atelie pilot de terapie ocupationala unde se vor realiza costume de petreceri de copii, de carnaval si materialul necesar unei prezentari de moda, si sa organizeze 3 activitati in comunitatea bacauana vizand implicarea a 20 de copii si tineri cu sindrom Down, pe durata a 212 zile.

Proiectul urmareste sa promoveze cetatenia activa a tinerilor pentru a se implica in actiuni pentru persoanele cu dizabilitati si dezvolta solidaritatea intre tineri prin faptul ca vor lucra impreuna, ca o echipa si vor crea in comunitate un model de implicare si initiativa a tinerilor, demn de urmat.Deasemenea cultiva interactiunea acestora si educatia non-formala prin faptul ca toate activitatile se vor realiza prin lucru in echipa si cu instrumente non-formale specifice.

Obiectivul major este de a sprijini integrarea tinerilor pe piata fortei de munca, fie ca angajati , fie ca antreprenori, faciliteaza tranzitia de la educatie si formare in cadrul tinerilor studenti, sau lipsa unei activitati , in cazul celor cu sindromul Down la piata fortei de munca.Astfel activitatile din proiect se vor centra atat pe valorificarea rezultatelor atelierului de terapie ocupationala in cadrul evenimentelor din comunitate, cat si pe dezvoltarea spiritului antreprenorial, prin organizarea acestor evenimente si a organizatiei neguvernamentale sub care ei pot sa-si dezvolte ideile de proiecte in viitor .

Locatia: Centrul Educational pentru Persoanele cu Sindrom Down „Our Kids” din Bacau, str. Aprodu Purice, nr 13 A si in Parcul Cancicov Bacau

Organizator: Asociatia Sindrom Down si grupul informal „Youth Dreams” coordonat de Bulai Bianca-Elisabeta

Persoane de contact: Bulai Bianca-Elisabeta – 0722514203, Gabriela Otelita – 0722514203

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Votează proiectul nostru !

Reclame

Un gând despre „ANUNŢURI

  1. as dori sa ma inscriu si eu in asociatie deoarece am o sora cu sindrom down,a implinit 18 ani in luna mai si parintii au fost cu ea la comisie pentru adulti si i s-a dat gradul 2 accentuat,mama a facut contestatie pentru a i sa da gradul 1 si a spus sa astepte 3 luni adica pana in luna august.as dori daca ma puteti ajuta sa-i dea drepturile care i se cuvin.
    Ce sanse avem pentru a i se acorda gradul 1 cum la avut pana la implinirea varstei de 18 ani?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s